top of page

Biografie

Reinier Korver (1984) was 6 jaar toen hij voor het

eerst het orgel bespeelde. Na les te hebben gehad

van verscheidene orgeldocenten vervolgde hij

zijn studie aan de Schumann-academie in

Utrecht met als praktijkdocenten Peter van Dijk

(Utrecht) en Ben van Oosten (Den Haag).

Op 28 juni 2012 sloot hij deze opleiding

Cum Laude af tijdens een examenconcert

op het Wolfferts-Heijneman-orgel in de

St. Maartenskerk te Zaltbommel. Bij deze

docenten volgde hij ook diverse masterclasses,

o.a. op het beroemde Cavaillé-Coll-orgel in Rouen.

Op 18-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste aanstelling als organist in de Hervormde Kerk te Andel. Sinds januari 2016 is hij ook de vaste bespeler van het prachtige Strümpfler-orgel in de Hervormde kerk te Lexmond. Ook als koorbegeleider is Reinier regelmatig actief. Naast orgel studeerde hij piano. Hiervoor volgde hij onder andere lessen bij Olga Malkina en Ceacilia Boschman. Lessen koor- en orkestdirectie volgde Reinier bij Patrick van der Linden in Ridderkerk. Ook sloot hij de koordirectie-cursus van de BZGG succesvol af.

Reinier is dirigent van drie gemengde koren. Met al deze koren en symfonisch ensemble Negienot nam hij een cd op met eigen koor- en orgelwerken in de St. Gertrudiskerk te Bergen op Zoom. De cd draagt de titel ‘Drie-enig God, U zij al d’eer’. 

Als organist en dirigent werkte mee aan diverse cd-opnamen in binnen- en buitenland. Vele koorbewerkingen en arrangementen van zijn hand vonden hun weg naar diverse koren in het land.

Recent bracht hij na een periode van veel studie en verdieping een cd uit met orgelwerken van de Zuid-Duitse componist Justin Heinrich Knecht, gespeeld op het Holzhey-orgel te Weissenau. 

 

Samen met Mark Brandwijk (1994) vormt hij het reeds bekende orgel/pianoduo genaamd“Duo Virtuoso”. Dit duo treedt regelmatig op tijdens concerten en feestelijke gelegenheden. De traditionele Nieuwjaarsconcerten in Heusden op de laatste zaterdag van januari genieten reeds een grote bekendheid en worden enthousiast ontvangen door het publiek. Voor meer informatie, bestellingen en boekingen zie www.reinierkorver.nl          

bottom of page